Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Harry Potter: Visions of Magic

Nieuwe Harry Potter-beleving in Duitse stad Keulen: Visions of Magic

07-12-2023, 09.16 uurBeeld: Moni Mouse, The Glasner Project, The Black Lodge

In de Duitse stad Keulen opent deze week een nieuwe Harry Potter-attractie. Bezoekers van Harry Potter: Visions of Magic ontdekken vanaf morgen hoe taferelen uit de verhalen van Harry Potter en Fantastic Beasts tot leven komen aan de hand van haarscherpe videoprojecties en lichteffecten. De initiatiefnemers noemen het een "interactieve kunstervaring".

Met behulp van een eigen toverstok is het mogelijk om effecten in de decors te activeren. "Kunst en technologie worden op meesterlijke wijze benut en samengebracht met de Wizarding World, om een magische ervaring te creëren die de franchise als nooit tevoren etaleert", schrijven de bedenkers in een persbericht.

In Harry Potter: Visions of Magic komen herkenbare locaties voorbij als het Ministerie van Toverkunst, de Kamer van Hoge Nood, de Verdonkeremaansteeg en de koffer vol fabeldieren van Newt Scamander; in de Nederlandse boeken ook wel bekend als Spiritus Zalamander. De attractie is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Avatar
Voor het project werkt entertainmentbedrijf Neon samen met Warner Bros. Discovery Global Themed Entertainment. Dezelfde firma verzorgde eerder Avatar: The Experience in Singapore. Harry Potter: Visions of Magic is de komende maanden te vinden in museumcomplex Odysseum, dat eerder bijvoorbeeld Jurassic World: The Exhibition huisvestte.

Online zijn tickets verkrijgbaar voor data tot begin juni. De tarieven variëren van 26,90 tot 39,90 euro per persoon, afhankelijk van de gekozen bezoekdag. Veel dagen zijn al uitverkocht. Een bezoek duurt naar verwachting zestig tot negentig minuten. Na de première in Keulen verhuist Visions of Magic naar andere Europese steden.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be