Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Flamingo Land Resort

Waterbaan in Engels pretpark deels gesloopt: attractie wordt verlaagd

30-04-2024, 21.18 uurBeeld: Theme Park Insanity

In het Noord-Engelse pretpark Flamingo Land vinden merkwaardige werkzaamheden plaats. Afgelopen najaar werd begonnen met het slopen van de waterbaan Lost River. De attractie is echter niet helemaal verdwenen: een deel van de lift bleef overeind staan.

Nu blijkt dat de baan verlengd én verlaagd wordt. In het verleden was Lost River 335 meter lang en 18 meter hoog. De twintig jaar oude attractie ondergaat een grote renovatie, waarbij ongeveer de helft van de oorspronkelijke hoogte is verdwenen.

Beelden van YouTube-kanaal Theme Park Insanity laten een nieuw baanverloop zien, op de plek van het voormalige leeuwenverblijf. Naar verwachting is het project in 2025 afgerond. Flamingo Land heeft er zelf nog niets over gecommuniceerd. Wel is de attractiepagina op de officiële website verwijderd.

Avonturenpark Hellendoorn
Lost River is in 2004 gebouwd door de inmiddels verdwenen Zwitserse fabrikant Bear Rides. In Nederland was de firma verantwoordelijk voor wildwaterbaan Sungai Kalimantan in Avonturenpark Hellendoorn (1997).

Afgelopen winter haalde Flamingo Land nog twee kinderattracties weg: een theekopjesmolen en een carrousel met gondels in de vorm van clowns.

Meer Flamingo Land Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be