Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
The London Resort

Filmmaatschappij Paramount sleept initiatiefnemers mega-attractiepark voor de rechter

12-11-2023, 17.38 uur

De initiatiefnemers van The London Resort krijgen opnieuw een flinke tegenslag te verwerken. Het gigantische pretparkresort, dat gebouwd moet worden in het Engelse graafschap Kent, zou een samenwerking aangaan met filmmaatschappij Paramount Pictures. Deze week werd bekend dat Paramount het bedrijf achter het project aanklaagt.

De Amerikaanse entertainmentgigant is het niet eens met een financiële herstructurering van de firma, die dit jaar werd doorgevoerd naar aanleiding van financiële problemen. In maart kwam naar buiten dat moederbedrijf London Resort Company Holdings een schuld had van 100 miljoen pond.

Om het hoofd boven water te houden, kwam er een herstructurering. Paramount stemde als schuldeiser tegen het plan, maar een meerderheid van de kredietverstrekkers ging ermee akkoord. In een procedure bij het Hooggerechtshof in Londen beweert Paramount nu dat de constructie "oneerlijk" is en "onregelmatigheden vertoont", meldt nieuwsplatform Bloomberg.

Schijntransactie
Zo zou de schuldenlast overdreven zijn. Bovendien zou men de schulden overgedragen hebben aan een derde partij, als onderdeel van een "schijntransactie". Paramount eist opheldering: de Amerikanen willen alle documenten zien die met de transacties te maken hebben. Nu moet de rechter zich over de zaak buigen.

De kans is klein dat The London Resort ooit nog gebouwd gaat worden. Naast de financiële problemen kampt het project met veel weerstand van buurtbewoners en milieuactivisten. Een reeds ingediende bouwaanvraag werd weer ingetrokken vanwege zorgen over het milieu. Ook rommelde het binnen het bestuur. De officiële Facebook-pagina is al sinds 2021 niet meer bijgewerkt.

Titanic
Paramount Pictures is bekend van blockbusters als Breakfast at Tiffany's, The Godfather, Apocalypse Now, Grease, Footloose, Top Gun, Titanic, Mission: Impossible, Star Trek, The Truman Show, Lara Croft: Tomb Raider, The Italian Job, Saving Private Ryan, Jackass, Scream, Forrest Gump, Transformers, G.I. Joe, Paranormal Activity en Dungeons & Dragons.

Meer The London Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be