Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Franse vrouw steelt 79 souvenirs in Plopsaland

11-11-2023, 14.03 uurBeeld: The Bears Escape

Een 29-jarige Française heeft het wel heel bont gemaakt tijdens een bezoek aan Plopsaland De Panne. De vrouw was op zaterdag 20 en zondag 21 mei te gast in het Vlaamse attractiepark, samen met haar kinderen. Ze wordt ervan verdacht maar liefst 79 verschillende producten gestolen te hebben.

De bezoeker droeg grote plastic zakken vol speelgoed bij zich. In één van de Plopsa-winkels werd ze op heterdaad betrapt bij het stelen van haarspeldjes. Bij het controleren van haar tassen troffen medewerkers de 79 gestolen souvenirs aan, goed voor een totale waarde van 742 euro.

De dievegge uit Lille riskeert een celstraf en een boete, melden verschillende Belgische media. Ze kwam deze week niet opdagen voor haar proces. Het Openbaar Ministerie eist zes maanden cel en een boete van 400 euro. Op vrijdag 8 december doet de rechter uitspraak.

Portemonnee
Bij de rechtbank in Veurne loopt momenteel ook nog een andere zaak die draait om diefstallen in Plopsaland. Een Frans koppel zou op zondag 8 januari vijf speelgoeddozen van PAW Patrol en De Smurfen meegenomen hebben uit een Plopsa-shop. Ook verdween een portemonnee met 220 euro uit een buggy. Hoewel er camerabeelden zijn, ontkennen de verdachten alles.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be