Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Video: achter de schermen van simulator Time Riders in Movie Park

11-11-2023, 18.32 uurBeeld: Dark Ride Database

Hoe werkt simulator Time Riders in Movie Park Germany? Een internationale fansite kreeg de kans om achter de schermen te kijken bij de bijzondere attractie, geopend in 2005. Op YouTube verscheen een bijna zes minuten durende videoreportage met unieke beelden van het ritsysteem.

Time Riders bestaat uit twee voorshows en een hoofdshow. In een grote bibliotheek maken bezoekers allereerst kennis met uitvinder Horace Garrison Wells, die gasten vertelt dat hij een tijdmachine heeft uitgevonden. De rol, gespeeld door de Britse komiek John Cleese, is een knipoog naar schrijver H.G. Wells. Hij schreef in 1895 het boek The Time Machine.

Cleese spreekt voor de gelegenheid Duits. In de bibliotheek verschijnt een geheime doorgang naar een laboratorium in een grot. Uiteindelijk worden de gasten geëvacueerd richting de simulatoren: losse cabines met twintig zitplaatsen. Ze staan op bewegende platforms die alle kanten op kunnen bewegen.

Reserveonderdelen
De looppaden richting de simulatoren worden tijdens de rit weggehaald, zodat er genoeg ruimte ontstaat voor de manoeuvres. Bovenin het gebouw bevindt zich de controlekamer. Van de acht simulatoren zijn er op dit moment zes in gebruik. De twee andere cabines gebruikt Movie Park voor reserveonderdelen.

Time Riders is de opvolger van de vergelijkbare simulator Batman Abenteuer, geopend in 1996. Movie Park heette toen nog Warner Bros. Movie World. Nadat de Warner Bros.-licentie wegviel, werd een nieuwe verhaallijn geïntroduceerd. De façade is nauwelijks aangepast: kenners zullen vandaag de dag nog steeds Wayne Manor uit de Batman-films herkennen.

Nieuwe invulling
Movie Park denkt ondertussen na over een nieuwe invulling voor de attractie. Commercieel en creatief directeur Manuel Prossotowicz vertelde Looopings vorig jaar dat Time Riders binnen enkele jaren gerestyled moet worden.

"We zijn er absoluut van op de hoogte dat deze attractie een opknapbeurt verdient en we hebben er al enkele mooie ideeën voor", zei hij. Er werd ook een publieksenquête over verstuurd. Naar verwachting is Time Riders in 2024 voor het laatst in de huidige vorm te beleven.Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be