Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Foto's: Burgers' Zoo verwelkomt uitgestorven diersoorten uit de ijstijd

16-11-2023, 18.17 uur

Bezoekers van Burgers' Zoo in Arnhem komen dit najaar ongebruikelijke dieren tegen. Tijdens het nieuwe evenement IJstijd & Zoo zijn in de dierentuin negentien uitgestorven diersoorten te vinden, in de vorm van natuurgetrouwe replica's. Een fotoreportage brengt de tijdelijke bewoners in beeld.

Verspreid over het park verschenen onder andere de wolharige mammoet, de sabeltandtijger, de grottenhyena, de grondluiaard, de wolharige neushoorn, de poolvos, het reuzenhert, de holenbeer, de steppewisent, de dwergolifant en de holenleeuw. Alle decorstukken zijn uitgevoerd op ware grootte. Ze werden speciaal voor de dierentuin ontworpen.

IJstijd & Zoo duurt nog tot en met het einde van de kerstvakantie, zondag 7 januari 2024. Bezoekers wanen zich "in het spoor van de mammoet", aldus Burgers' Zoo. Er is ook een educatieve audiotour ontwikkeld, met poolvos Snowy in de hoofdrol.

Rondleiding
In de weekenden en tijdens de kerstvakantie zijn er tussen 11.00 en 15.00 uur extra activiteiten voor kinderen. Verder kunnen kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen op sommige dagen een rondleiding volgen over het effect van klimaatverandering op dieren, voor 2 euro per persoon.

Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be