Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: volop werkzaamheden tijdens laagseizoen in de Efteling

20-11-2023, 16.32 uurBeeld: @cindy_ve, @alvin_vrolijk, @Coshira_, @GypsRoccus

Wie de Efteling dit najaar bezoekt, komt op veel plekken grote en kleine werkzaamheden tegen. Naast enkele ingrijpende bouwprojecten wordt het laagseizoen aangegrepen voor allerhande onderhoudsklusjes. Steigers en bouwhekken bepalen momenteel het straatbeeld.

Dat begint al op de Efteling-parkeerplaats, die op de schop ging. Een deel van entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen is afgezet vanwege werkzaamheden aan het dak. Er staan twee hoogwerkers. Bij pannenkoekenrestaurant Polles Keuken verscheen een steiger bij de voorgevel. Voor de Symbolica-ingang wordt de fontein opgeknapt.

In het Sprookjesbos verdween het kasteel van Doornroosje achter doeken en zeilen. De Zeemeermin ontbreekt nog steeds. Op het Anton Pieckplein is het gebouwtje van De Stenen Kip ingepakt. Daar wordt eveneens gewerkt aan Tweeling Gijs. De Grote Zweefmolen blijft onaangekondigd dicht. Op het Ton van de Venplein renoveert de Efteling de oude stoomlocomotief Neefje, die sinds 2001 dient als decorstuk.

Likkebaerd
Carnaval Festival is tot en met vrijdag 8 december gesloten voor regulier onderhoud. Vandaag werd een gat in de gevel gemaakt. Daarnaast vernieuwde men het straatwerk. Even verderop staat de façade van Vogel Rok nog in de steigers. Dat geldt inmiddels ook voor De Likkebaerd, de burgerkraam naast de Python.

Grotere projecten zorgen al langer voor overlast. Zo is een aanzienlijk deel van parkdeel Anderrijk afgesloten voor de bouw van de nieuwe attractie Danse Macabre. Tot 2025 wordt er gewerkt aan het nieuwe Efteling Grand Hotel bij de hoofdingang. Verder zijn Joris en de Draak en de Piraña langdurig buiten gebruik voor renovaties.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be