Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling haalt beveiligingspoortjes in souvenirwinkels weg

14-11-2023, 16.40 uurBeeld: @84eric, @Coshira_

De Efteling heeft op verschillende plekken alarmpoortjes verwijderd. In souvenirwinkels als De Gulden Gaarde bij Droomvlucht en De Bazaar bij Fata Morgana stonden tot nu toe beveiligingspoortjes. Wanneer er spullen gestolen werden, klonk een alarm. Sinds kort ontbreken de poortjes.

Ze zijn niet weggehaald om het winkeldieven makkelijker te maken. "We zijn op zoek gegaan naar een andere, meer gastgerichte manier van beveiliging voor onze retaillocaties", legt een voorlichter desgevraagd uit.

Met andere woorden: beveilingspoortjes zorgen niet bepaald voor een sprookjesachtige uitstraling. Het verdwijnen ervan houdt echter niet in dat souvenirs nu voor het grijpen liggen. De Efteling koos voor een alternatieve manier om spullen te beveiligen.

Geen uitspraken
"Over die nieuwe manier van beveiligen kunnen we geen uitspraken doen", aldus de woordvoerder. Het attractiepark telt elf vaste souvenirwinkels: Efteldingen, D'n Blikvanger, Fabula, Symbolica, De Bazaar, De Jolige Jutter, Confetti, Jokies Wereld, De Gulden Gaarde, In den Ouden Marskramer en Spiegeltje, Spiegeltje.Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be