Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Bellewaerde Park zet per ongeluk Zwarte Piet in bij meet-and-greet

17-11-2023, 18.52 uur

Het Belgische pretpark Bellewaerde Park heeft een foutje gemaakt bij meet-and-greets met Sinterklaas. Bezoekers van waterparadijs Bellewaerde Aquapark kunnen in november en december de goedheiligman ontmoeten. Per ongeluk was daar afgelopen weekend Zwarte Piet bij aanwezig.

Eigenlijk had het attractiepark in Ieper afgesproken om alleen nog roetveegpieten in te zetten. Toch troffen bezoekers op vrijdag 10 en zaterdag 11 november een roetzwarte Piet aan. Het gaat niet om een bewuste keuze, vertelt een Bellewaerde-woordvoerder aan Looopings.

"Wij waren eerlijk gezegd ook verbaasd, want we waren al overgeschakeld op roetveegpieten", zegt hij. Er was sprake van miscommunicatie. "We maakten gebruik van een Franse schminkster die geen idee had. In Frankrijk leeft deze discussie blijkbaar niet zo."

Antwerpen
Voortaan zorgt Bellewaerde weer voor de alom geaccepteerde roetveegvariant in plaats van de controversiële blackface. Er zijn nog ontmoetingen op zaterdag 2, zondag 3 en woensdag 6 december. Officieel komt de sint pas op zaterdag 18 november aan in België. Dan meert hij aan in Antwerpen.

Online maakte Bellewaerde overigens eveneens enkele vergissingen. Op Facebook werd het evenement aangekondigd met een foto van Zwarte Piet. Ook dat was volgens de voorlichter eigenlijk niet de bedoeling. "Een foutje van een collega, dat intussen is rechtgezet."

Wachten
De officiële Bellewaerde-website maakt ondertussen nog steeds melding van Zwarte Piet. "De Sint en Zwarte Piet wachten op jou!", valt daar te lezen. Er staan vier foto's van een Zwarte Piet bij.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Bellewaerde Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be