Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: vuureffecten terug in Efteling-show Raveleijn

08-11-2023, 17.47 uurBeeld: @gilde_meester

Efteling-show Raveleijn is weer in volle glorie te zien. Naar aanleiding van twee brandjes in het decor - in mei en juni dit jaar - werden de vuureffecten uitgeschakeld. Vanaf nu staan de vlammenwerpers in de paardenarena weer aan.

Na de eerste brand op 30 mei gingen de vlammen bij de stadsgevels uit. De vuureffecten op de stadspoort en in de bekken van de mechanische draak Draconicon bleven toen wel actief. Vervolgens brak op 11 juni opnieuw brand uit, dit keer bij de poort. Een technische installatie raakte beschadigd.

Toen de voorstelling na vijf dagen terugkeerde, stonden ook de vlammenwerpers op de poort uit. Draconicon spuwde nog wel vuur. Nu - bijna vijf maanden later - zijn alle vuureffecten teruggekeerd. Raveleijn wordt voorlopig dagelijks opgevoerd. Na de kerstvakantie staat de jaarlijkse winterstop op de planning.

Elementen
De show draait om het verslaan van de gemene graaf Olaf Grafhart, die de stad Raveleijn in zijn greep houdt. Vijf uitverkoren ruiters gaan zijn draak te lijf. Daarvoor gebruiken ze ieder een speciale kracht, gebaseerd op de elementen vuur, hout, water, metaal en aarde.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be