Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: deze sprookjessuite in het Efteling Hotel gaat verdwijnen

08-11-2023, 16.40 uur

De nieuwe Droomvluchte Suite in het Efteling Hotel, die dinsdag officieel werd aangekondigd, gaat ten koste van een bestaande themakamer. Hotelgasten moeten de sprookjesachtige Hans Christian Andersen Suite, geïntroduceerd in 2005, voortaan missen. Een fotoreeks laat zien waar de Efteling afscheid van neemt.

De Hans Christian Andersen Suite, gelegen op de zesde verdieping van het hotel, werd toegevoegd ter gelegenheid van de 200e geboortedag van de wereldberoemde sprookjesschrijver. Eén van de opvallendste elementen is een eigen versie van De Rode Schoentjes uit het Sprookjesbos, inclusief een muurschildering van hoofdpersonage Karen.

Verder komen gasten vitrines tegen met attributen uit De Chinese Nachtegaal, Het Meisje met de Zwavelstokjes, Het Lelijke Jonge Eendje, De Prinses op de Erwt, Klaas Vaak en De Nieuwe Kleren van de Keizer. "In deze sfeervolle suite komen sprookjes tot leven", valt te lezen op de Efteling-website.

Hemelbed
Daar is de suite al niet meer te boeken. Na een ingrijpende verbouwing zal de kamer vanaf vrijdag 22 december door het leven gaan als Droomvlucht Suite. Waar nu twee bedden voor twee personen te vinden zijn, komt één groot hemelbed te staan. De bestaande zithoek wordt getransformeerd tot een kinderkamer met drie slaapplekken.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be