Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Efteling wil nieuwe attractie Danse Macabre openen in najaar 2024

07-11-2023, 12.15 uur

De Efteling is van plan om de nieuwe attractie Danse Macabre te openen in het najaar van 2024. Naar verwachting is de griezelattractie af in de herfst. Intern wordt gerekend op een opening in oktober 2024, melden ingewijden aan Looopings. Terwijl veel andere pretparken Halloween vieren, zal ook de Efteling in griezelsferen zijn.

Het sprookjespark begon vandaag met het geven van hints over de openingsdatum op social media. "We hebben al meer zicht op wanneer Danse Macabre gaat openen...", luidde de boodschap. "Laat het weten in de reacties en wie weet krijg je antwoord!"

Vervolgens werden een heleboel voor de hand liggende opties afgewezen, zoals de start van het zomerseizoen in april, de openingsdatum van het Spookslot op 10 mei, de verjaardag van de Efteling op 31 mei en de start van het hoogseizoen op 1 juli. Betrokkenen bevestigen dat de Efteling rekent op oktober.

Muziekconcours
Thematisch past dat in de verhaallijn van Danse Macabre. Dat gaat namelijk over een internationaal muziekconcours dat steeds in oktober gehouden werd. Volgens het verhaal is het complete orkest van de wereldberoemde dirigent Joseph Charlatan eeuwen geleden spoorloos verdwenen. De graven van de orkestleden bevinden zich in het Huyverwoud, het gebied rond de attractie.

Een Efteling-woordvoerder kan het nieuws tegenover Looopings nog niet bevestigen. De keuze voor een opening in het najaar is opvallend: veel pretparken openen een grote nieuwe attractie het liefst in het voorjaar, zodat ze er in de drukke zomermaanden zo veel mogelijk profijt van zullen hebben.

Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be