Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Fanpagina Ouwehands Dierenpark moet naam veranderen: 'Mag niet zomaar gebruikt worden'

09-11-2023, 16.16 uur

Een fanpagina van Ouwehands Dierenpark moet een andere naam kiezen. Op Instagram is een account actief met de nickname @denatuurroept. Er verschijnen foto's van de dierentuin in Rhenen, maar Ouwehands is er zelf niet blij mee. 'De natuur roept' is namelijk de officiële slogan van het park.

Daarom kreeg de initiatiefnemer een bericht waarin werd uitgelegd dat het niet de bedoeling is om die kreet te gebruiken. "Zoals jullie ongetwijfeld weten is 'de natuur roept' onze tagline", aldus Ouwehands Dierenpark. "Dit is ook een geregistreerd woord- en beeldmerk. Dit mag dan ook niet zomaar gebruikt worden."

De fanpagina moet per direct op zoek naar een nieuwe benaming. "Zo ontstaat er geen verwarring met ons eigen account en de officiële communicatie." Niet alle gebruikers kunnen het verzoek waarderen. "Erg flauw vind ik het persoonlijk", schrijft fotografe Celine Alders bijvoorbeeld in een reactie. "Met onze posts maken we ook reclame voor ze..."

Kinderachtig
Michel Wageningen sluit zich daarbij aan. "Ik vind de vraag vanuit de directie in de eerste plaats gewoonweg kinderachtig. Via dit account krijgen bezoekers altijd snel een reactie of feedback, terwijl ik me niet kan herinneren dat ik ooit vanuit het dierenpark zelf ergens iets op terug heb gehoord. Dus deze pagina doet gewoon goed werk voor Ouwehands Dierenpark."

Ondanks het commentaar zal het Instagram-account binnenkort een naamswijziging ondergaan. Er wordt nog gezocht naar alternatieve nicknames. Daarbij vraagt men het publiek om hulp. De titel van de pagina is momenteel 'Ouwehands Dierenpark Fanpage - Nature Calls'.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be