Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoosafari Fasano

Achtbaankarretjes botsen op elkaar: drie mensen gewond

06-11-2023, 13.06 uur

Bij een achtbaanongeluk in een Zuid-Italiaans pretpark zijn drie bezoekers gewond geraakt. Het ging afgelopen week mis in attractiepark Fasanolandia, onderdeel van Zoosafari Fasano. Twee karretjes van de rollercoaster Ottovolante botsten op elkaar.

De slachtoffers zijn twee vrouwen en een kind. Zij moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. Ook politie en brandweer kwamen ter plaatse. Eén van de vrouwen liep een gebroken dijbeen op, melden regionale media. Het kind had last van een blauwe plek op de borst.

Na het incident is de coaster stilgelegd voor een technische inspectie. Volgens het park werd het ongeval veroorzaakt door de lichte regen. Een karretje kwam stil te staan. Vervolgens knalde daar een ander bakje op. "De verwondingen zijn niet ernstig", beweert een woordvoerder.

Compact
Ottovolante staat al sinds 1986 in Zoosafari. Het gaat om een klassieke familieachtbaan van het type zyklon, met een compact parcours bestaand uit spiralen en simpele afdalingen. Bezoekers nemen plaats in losse voertuigen met vier zitplaatsen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be