Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Nieuwe website Diergaarde Blijdorp legt focus op natuurbehoud

05-11-2023, 20.54 uur

De nieuwe website van Diergaarde Blijdorp kent een opmerkelijke opzet. Wie naar diergaardeblijdorp.nl surft, ziet in eerste instantie geen informatie meer over openingstijden en tickets. De focus ligt op natuurbehoud en het nieuwe masterplan van de Rotterdamse dierentuin.

Op de homepage wordt uitgeweid over bedreigde diersoorten, het beschermen van dier- en plantsoorten en het onderhouden van Rijksmonumenten. Er is veel aandacht voor de nieuwe missie van Blijdorp.

Andere belangrijke thema's: dierenwelzijn, fokprogramma's, wetenschappelijk onderzoek, duurzaamheid en educatie. Pas halverwege de pagina komt een blokje in beeld over wat er daadwerkelijk te beleven is in het dierenpark.

Continenten
Ook de ticketshop is goed verstopt. Online lijkt Blijdorp daardoor meer op een natuurbehoudorganisatie dan op de best bezochte dierentuin van Nederland. Wat verder opvalt, is dat de website al de nieuwe indeling van het park hanteert. Die is afkomstig uit het Masterplan 2050. Continenten hebben plaatsgemaakt voor zogeheten impactgebieden.Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be