Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Kabouter Plop omver gewaaid op rotonde Plopsaland

02-11-2023, 16.28 uurBeeld: @plopsafan._, @ellgbtqs, @ShaneTemmerman

Ook Kabouter Plop heeft veel last van herfststorm Ciarán. Een groot beeld van het beroemde Studio 100-personage is vanmiddag omver gewaaid. Dat gebeurde op de rotonde richting attractiepark Plopsaland De Panne.

De goedlachse kabouter verwelkomt automobilisten normaal gesproken net voor hun aankomst bij de parkeerplaats van Plopsaland. Op een foto, genomen door een weggebruiker, is te zien dat het volledige Plop-beeld achterover is gevallen door de harde wind.

Plopsaland ligt aan de Vlaamse kust, waar gewaarschuwd wordt voor windstoten tot 110 kilometer per uur. Ook in het pretpark zelf zorgt de storm voor overlast. In het Bumba-gedeelte ging een luifel kapot. Bij de Balloon Race waaide een boom om. Nagenoeg alle buitenattracties zijn momenteel gesloten. "Attracties zijn beperkt geopend vanwege weersomstandigheden", staat op de Plopsaland-website.

Mayaland
Bezoekers moeten onder meer Anubis The Ride, SuperSplash, Heidi The Ride, De Draak, De Grote Golf, De Tractors, Mega Mindy Jetski, Plopsa Express, K3 Roller Skater, Nachtwacht-Flyer, DinoSplash en The Ride to Happiness missen. Mayaland Indoor, Circus Bumba en Het Bos van Plop zijn wel toegankelijk.

Vanwege de weersomstandigheden is het entertainmentprogramma aangepast. Meet-and-greets vinden plaats in de foyer van het Proximus Theater. De Dino Encounter, een optreden van de KetnetBand, de Ketnet Halloween Parade, de Vuurdans en het vuurwerk gaan niet door.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be