Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Stormschade in de Efteling: gevelconstructie Carrouselpaleis afgebroken

02-11-2023, 13.39 uurBeeld: Jaimy Ponder, @Maurin_Aarts, @EftelTum

Storm Ciarán heeft vanmiddag voor schade gezorgd in de Efteling. Een groot fotodoek, dat fungeert als de tijdelijke voorgevel van het Carrouselpaleis, is deels in elkaar gestort. Door de harde windstoten kwam het zeil los. Het rechterdeel van de constructie brak bovendien af.

Vanwege groot onderhoud aan de façade van het Carrouselpaleis plaatste de Efteling afgelopen voorjaar een gigantisch doek met een foto. Daarmee worden de werkzaamheden afgeschermd.

De tijdelijke oplossing blijkt echter niet bestand te zijn tegen de zware storm die vandaag over Nederland trekt. Inmiddels is het doek volledig verwijderd, om nog meer beschadigingen en gevaarlijke situaties te voorkomen. Er zijn ook extra hekken neergezet.

Python
Ondertussen is de Stoomcarrousel gewoon toegankelijk. Andere Efteling-attracties blijven wel dicht in verband met de weersomstandigheden: Baron 1898, De Oude Tufferbaan, de Python, de Pagode en de Monorail bij het Volk van Laaf. Ook Fata Morgana is buiten gebruik.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be