Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand kiest opvolgers van overleden hoofdontwerper

23-11-2023, 10.05 uur

Phantasialand heeft enkele nieuwe ontwerpers aangewezen. In april vorig jaar overleed de toenmalige hoofdontwerper van het Duitse pretpark, Vlaming Eric Daman, op 58-jarige leeftijd. Vervolgens moesten er opvolgers gezocht worden. Een belangrijke rol blijkt weggelegd te zijn voor een Nederlander.

Designer Gert Eussen uit Zwolle is door Phantasialand gevraagd om zich te buigen over toekomstige ontwikkelingen in het park, melden ingewijden aan Looopings. Verder wordt ook art director Sven Riegel uit Duitsland ingeschakeld. Hij was in het verleden onder meer werkzaam voor Universal Studios.

Looopings heeft Eussen en Riegel om een reactie gevraagd, maar beide heren geven geen inhoudelijk commentaar. Zoals altijd zijn de toekomstplannen van Phantasialand in nevelen gehuld. De laatste grote uitbreidingen dateren van 2014 (Chiapas), 2016 (Klugheim) en 2020 (Rookburgh).

Verbeteringen
In 2020 sloot de nostalgische darkride Hollywood Tour. Over een eventuele vervanger is nog niets bekend. De laatste jaren houdt men zich vooral bezig met kleinere verbeteringen en toevoegingen, onder meer in de themagebieden Deep in Africa en Wuze Town.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be