Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland geeft bezoeker 50 euro boete vanwege roken

31-10-2023, 21.51 uur

Bobbejaanland heeft vandaag een vrouw uit het park gezet omdat ze aan het roken was. Ook kreeg ze een boete van 50 euro, die ze direct moest betalen. Volgens beveiligers stak de bezoeker een joint op in het Vlaamse pretpark, terwijl dat tegen het reglement is. Wie betrapt wordt op drugs, moet onmiddellijk dokken en vertrekken.

De bezoeker beweert zelf dat ze haar eigen sigaretten draait. Dat zou op een joint kunnen lijken, zonder dat er daadwerkelijk sprake is van drugs. In verschillende Facebook-berichten beschrijft de vrouw wat haar overkomen is.

"Ik zat buiten op een bankje, aan de overkant van de toiletten bij Kinderland", legt ze uit. "Daar heb ik een sigaret gerookt. Drie securitymensen zijn naar mij gekomen. Ik moest meegaan tot aan de infobalie en 50 euro betalen. Betaalde ik dit niet, dan werd de politie erbij gehaald."

Beetje raar
De vrouw was zich van geen kwaad bewust. "Heb 50 euro moeten betalen en ben samen met mijn partner buitengezet. Ik vind het een beetje raar." Veel mensen reageren verbaasd op het verhaal, omdat roken in Bobbejaanland officieel enkel verboden is in wachtrijen, speeltuinen en overdekte locaties als restaurants, winkels en toiletten.

Een woordvoerster van Bobbejaanland heeft een andere lezing van het verhaal. Zij vertelt dat de persoon in kwestie niet zomaar een sigaret rookte. "Ze was cannabis aan het roken. We hebben een nultolerantiebeleid in het park met betrekking tot drugsgebruik." Daarom is de vrouw uit het park begeleid. "En ze heeft een administratieve boete betaald, volgens het parkreglement."

Zonder discussie
In de regels valt te lezen dat het verboden is om "drugs mee te brengen en/of drugs te gebruiken en/of te verhandelen in het park en/of iemand aan te zetten tot drugsgebruik". Ook de gevolgen worden vermeld. "Elke bezoeker die een overtreding begaat tegen de verboden, alsook hun medeplichtigen, wordt zonder enige discussie uit het park gezet en krijgt een administratieve geldboete ten belope van 50 euro."

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be