Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Foto's: afgebrande diamantgrot wordt opnieuw opgebouwd in Europa-Park

01-11-2023, 14.41 uur

Europa-Park is druk bezig met de heropbouw van de Zauberwelt der Diamanten in het Oostenrijkse themagebied. De overdekte locatie ging afgelopen voorjaar in vlammen op. In 2024 keert de diamantgrot terug, in een aangepaste vorm. De werkzaamheden vorderen gestaag.

Dankzij foto's vanuit één van de hotels van Europa-Park kunnen we op de bouwplaats kijken. Die bevindt zich aan de rand van het Spaanse parkdeel. De eerste contouren van de toekomstige grot zijn al te ontdekken. Het Duitse pretpark realiseert een rotsachtig landschap, grotendeels in de openlucht.

Door de grot liepen ook het spoor van familieachtbaan Alpenexpress Enzian en de vaargeul van boomstambaan Tiroler Wildwasserbahn. De Alpenexpress wordt volledig opnieuw opgebouwd, met een nieuwe baan en een nieuwe trein. Van de Tiroler Wildwasserbahn is de lift afgebroken, om ruimte te maken voor bouwmachines.

Bioscoop
In de bergen komen bezoekers straks de Yomis tegen, een kleurrijk trollenvolkje. De schattige fabelwezens spelen op dit moment al een rol in de nabijgelegen boottocht Josefinas Kaiserliche Zauberreise en in de bioscoop in sprookjesgedeelte Grimms Märchenwald. Een afgebrande souvenirwinkel keert eveneens weer terug.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be