Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Thorpe Park

Engels pretpark neemt afscheid van Angry Birds

30-10-2023, 21.30 uur

Slecht nieuws voor fans van Angry Birds: een Angry Birds-themagebied gaat verdwijnen. Het Engelse attractiepark Thorpe Park neemt na dit seizoen afscheid van Angry Birds Land. Het parkdeel rond de bekende spellenserie ging in mei 2014 open. Na bijna tien jaar loopt de licentie af.

Thorpe Park kiest ervoor om het contract niet te verlengen. De drie attracties in het gebied krijgen om die reden een ander thema. Het gaat om botsauto's King Pig's Wild Hog Dodgems, filmzaal Angry Birds 4D en de 35 meter hoge vrijevaltoren Detonator: Bombs Away.

"Na tien sensationele jaren vliegen de Angry Birds weg uit Thorpe Park", laat het park weten. "De verdwijning van Angry Birds Land maakt plaats voor een gloednieuw gedeelte, dat in 2024 het levenslicht zal zien." In de 4D-bioscoop draait vanaf 2024 een nieuwe film.

Snelste achtbaan
Dit keer gaat het attractiepark niet in zee met een bekend merk. "We hebben besloten het gebied in eigen beheer te nemen", staat in een reactie op social media. 2024 wordt een druk jaar voor Thorpe Park: het park opent ook de hoogste en snelste achtbaan van Engeland: Hyperia.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Thorpe Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be