Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Oude Tufferbaan in de Efteling tegenwoordig dicht bij harde regen

03-11-2023, 18.23 uurBeeld: @cindy_ve, @84eric

Harde regen en oldtimers gaan kennelijk niet goed samen. De Oude Tufferbaan in de Efteling is tegenwoordig zeer regelmatig buiten gebruik vanwege technische problemen. Die worden veroorzaakt door zware regenbuien.

Als er waterplassen ontstaan op de baan, functioneert de techniek van de Efteling-attractie anno 2023 niet goed. De oldtimerbaan werd in de jaren tachtig gebouwd door het Duitse bedrijf Mack Rides. Enkele jaren geleden is het besturingssysteem vernieuwd.

Er kwamen toen ook nieuwe karretjes, geleverd door de Duitse fabrikant Metallbau Emmeln. Het wegdek werd niet vervangen. Daar heeft de Efteling nu last van. Bezoekers moeten er rekening mee houden dat ze tijdens en na regenval geen ritje kunnen maken.

Detail
Een woordvoerder treedt niet in detail over de storingen. "De Oude Tufferbaan heeft inderdaad weleens problemen bij zware regenval", zegt de voorlichter. "Dit is een bekend probleem." Over een eventuele oplossing kan de voorlichter niets kwijt.

Bij een noodgedwongen sluiting wordt een klapbord voor de ingang gezet. "Deze attractie is wegens weersomstandigheden op dit moment gesloten", valt daarop te lezen. "Houd de Efteling-app in de gaten voor actuele informatie."

Claxons
In de huidige versie van De Oude Tufferbaan kunnen bezoekers niet meer zelf sturen. Wel zijn de voertuigen uitgerust met geluidsboxen en claxons. Daarmee activeren de inzittenden interactieve scènes langs de baan. Alle auto's en pick-ups hebben een eigen thema.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be