Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Spirouland

Eigenaar Walibi wil overdekt pretpark in Brussel

28-04-2014, 20.17 uur

De eigenaar van Walibi Holland en Walibi Belgium denkt dat een nieuw overdekt pretpark jaarlijks miljoenen bezoekers naar Brussel kan lokken. Als de vandaag gepresenteerde plannen worden goedgekeurd, kan de bouw van het complex in 2017 beginnen.

De moedermaatschappij van Walibi, Compagnie des Alpes, speelt al langer met het idee voor een indoor pretpark. Het nieuwe project wordt echter geen Walibi Indoor: de attractiehal van tienduizend vierkante meter komt in het teken te staan van het gedateerde stripfiguur Robbedoes.

Voor Compagnie des Alpes zou de komst van Robbedoesland nog een extra voordeel met zich meebrengen omdat het park komt te liggen op de plek van zwembad Océade. Dat waterparadijs is nu nog een grote concurrent van Aqualibi, het zwembad van Walibi Belgium.

Meer Spirouland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be