Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland legt optreden vroegtijdig stil vanwege agressieve sfeer

29-10-2023, 15.42 uur

Walibi Holland heeft een optreden op het hoofdpodium zaterdagavond vroegtijdig stopgezet. De aanleiding was de agressieve en opgefokte sfeer in het park. Normaal gesproken treedt tijdens de Halloween Fright Nights een dj op bij reuzenrad La Grande Roue.

Het entertainment wordt op de plattegrond aangeduid als 'music area'. "Even weg van alle horror en compleet uit je plaat!", luidt de beschrijving. "Dat doe je voor het reuzenrad. Onze resident dj's zorgen vanaf 18.00 uur voor een lekkere party!"

Bezoekers gingen zaterdag wel degelijk uit hun plaat, maar dat had weinig met feesten te maken. Om te voorkomen dat de situatie uit de hand liep, is de de diskjockey nog vóór 21.00 uur van het podium gehaald. Dat gebeurde onder begeleiding van de beveiliging. De muziek viel plotseling uit. "Keep calm, the party is over...", verscheen op een led-scherm achter het podium.

Vechtpartij
Het stilleggen van het feestje heeft er overigens niet voor gezorgd dat bezoekers zich gedroegen. Rond 22.00 uur vond in de buurt van het podium alsnog een vechtpartij plaats, namelijk achter het reuzenrad. Bij ingang van de gebieden Tangled Twigs en Wilderness gingen groepen met elkaar op de vuist.

Er werd volop geslagen en geschreeuwd, vertellen ooggetuigen aan Looopings. Een woordvoerder van Walibi spreekt over "wat opstootjes". "Deze zijn veroorzaakt door misdragingen van een groepje jongeren, die zich door het park verplaatste. Zoals gebruikelijk zijn er direct maatregelen genomen."

Aanhoudingen
Of er aanhoudingen zijn verricht, is niet duidelijk. Daarover geeft de voorlichter geen informatie. Het attractiepark verwelkomde zaterdag zo'n 22.000 bezoekers. De poorten sloten om 23.00 uur.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be