Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Vogel Rok in de Efteling is weer compleet

26-10-2023, 20.50 uurBeeld: @kramrogNL

Het attractiegebouw van Vogel Rok in de Efteling is weer compleet. De afgelopen weken werd het rieten puntdak opgeknapt. Daarvoor verwijderde men het opvallende stekelvormige dakornament. Inmiddels is het gevaarte weer op het attractiegebouw gehesen.

Dat gebeurde met behulp van een enorme hijskraan, zo is te zien op beelden die een voorbijganger net buiten het park maakte. Het metershoge ornament bestaat uit vijf zilverkleurige, puntvormige stekels. Door de terugplaatsing van het decorstuk is het gebouw 25 meter hoog.

Vogel Rok ging halverwege september dicht voor een grote onderhoudsbeurt. De afgelopen weken was de donkere achtbaan wel geopend in de weekenden, al bleven veel effecten uitgeschakeld. Op zaterdag 28 oktober is de onderhoudssluiting officieel voorbij.

Steigers
De werkzaamheden gaan dan nog even door: de gevel van Vogel Rok staat nog in de steigers. Bezoekers betreden de attractie voorlopig via een houten tunnel. Die is bereikbaar via openingen in het gigantische fotodoek dat aan de steigerconstructie werd bevestigd.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be