Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Modelbouwshow SBS6 speelt zich af in de Efteling

26-10-2023, 19.44 uur

Deelnemers aan het SBS6-programma Klein Maar Fijn hebben zich laten inspireren door de Efteling. In de tv-show, gepresenteerd door Jan Versteegh, laten modelbouwers wekelijks zien wat ze in huis hebben. De aflevering van afgelopen week - de eerste van het derde seizoen - stond in het teken van het Kaatsheuvelse sprookjespark.

Het Carrouseltheater werd voor de gelegenheid omgedoopt tot werkplaats. Allereerst kregen de acht kandidaten de opdracht om in tweeënhalf uur tijd een Efteling-ketting te maken. Zo ontstonden hangertjes in de stijl van Raveleijn, Holle Bolle Gijs, Kogeloog, de grote boze wolf, het Spookslot, Carnaval Festival en twee draken.

Voor de hoofdopdracht moest in enkele dagen tijd een Eftelingse miniatuurattractie in elkaar geknutseld worden, gebaseerd op een bestaande Efteling-klassieker. Iedereen kreeg een doos om een diorama in te creëren. Uiteindelijk zijn alle dozen naast elkaar gezet, zodat een bootje door alle scènes kon varen.

Nieuw verhaal
De makers konden kiezen uit de Piraña, De Vliegende Hollander, Fata Morgana, het Sprookjesbos, Baron 1898, Joris en de Draak, Droomvlucht en Symbolica. Het tafereel in de stijl van het Sprookjesbos scoorde de minste punten. De bedenker had eerder al moeite om een geschikte uitbeelding te vinden, omdat ze nagenoeg alle sprookjes in het bos saai vond. Daarom bedacht ze een nieuw verhaal.

Uiteindelijk werd het model van De Vliegende Hollander door een vakjury tot winnaar uitgeroepen. Dat gebeurde in de Koningszaal van Symbolica. Klein Maar Fijn is online terug te kijken via kijk.nl. De aflevering duurt zo'n drie kwartier.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be