Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Brandweer haalt Toverland-bezoekers met hoogwerker uit vastgelopen attractie

25-10-2023, 16.50 uurBeeld: Edward-Media

Toverland heeft vanmiddag de brandweer moeten inschakelen na het vastlopen van de attractie Dragonwatch. De tientallen meters hoge parachutetoren was door een technisch mankement stil komen te staan. Op dat moment zaten twee personen in een gondel.

De weersomstandigheden hielpen niet mee: het was 11 graden en regenachtig in Sevenum. Omdat het de technici van Toverland niet lukte om de parachutes handmatig naar beneden te krijgen, kwam de brandweer ter plaatse met een hoogwerker.

Dat gebeurde rond 15.45 uur, bevestigt een woordvoerder van het attractiepark aan Looopings. "De storing bleek niet zomaar op te lossen, dus we hebben de keuze gemaakt om de twee gasten te evacueren", legt hij uit. "Hier heeft de brandweer ons bij geholpen."

Warme trui
De evacuatie is goed verlopen. "Inmiddels worden de gasten opgevangen in restaurant The Flaming Feather met een kom soep en warme trui." Ze zijn ook uitgenodigd om komende zomer nog een keer gratis terug te komen, inclusief een overnachting op het Pop-Up Summer Camp van Toverland.

Dragonwatch ging afgelopen zomer open. De toren werd gebouwd door de Liechtensteinse fabrikant Intamin. Het kwam nog niet eerder voor dat de brandweer langs moest komen tijdens een storing.

40 meter
Inclusief decoraties is de zogenoemde family droptower zo'n 40 meter hoog. De zes parachutes - met elk twee banken voor drie personen - stijgen tot 17 meter hoogte. Daarna zakken ze normaal gesproken weer naar beneden met 19 kilometer per uur.Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be