Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Video: Walibi Belgium presenteert nieuwe scare zones en walkthrough tijdens Halloween 2023

22-10-2023, 18.55 uur

Walibi Belgium heeft dit jaar heel wat nieuws in petto tijdens de halloweenavonden. Bezoekers kunnen zich klaarmaken voor drie nieuwe scare zones en een nieuwe walkthrough. Het pretpark in Waver koos voor een nieuwe opzet, waarbij de scare zones voortaan corresponderen met het thema van een naastgelegen spookhuis.

Zo verscheen naast spookhuis Nagulai, gelegen in parkdeel Karma World, de scare zone Mandu. Bij haunted house Mine Blast werd het nieuwe griezelgebied Gaz Leak opgetuigd. Het verhaal van het Egyptische spookhuis The Curse of Amun, onderdeel van Exotic World, krijgt een vervolg in de scare zone Doomed Ruins.

Bij de bestaande scare zone Psycho Circus is een nieuwe walktrough gebouwd: Pandemonium. De beleving werd ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse firma Leisure Expert Group. Bezoekers maken een wandeling achter de schermen van een huiveringwekkend circus met angstaanjagende artiesten.

Podium
Daarbij betreden ze ook het podium naast houten achtbaan Loup-Garou. Het decor bestaat voornamelijk uit containers, caravans en bouwhekken. Festivalterrein Rebellion Land, waar stuntvoorstellingen te zien zijn, werd uitgebreid met twee verhogingen. Er treden ook dansers en een dj op. In het Tiki-Theater staat de variétéshow The Freaks op de planken, met bizarre circusartiesten.

Ten opzichte van de vorige editie heeft Walibi Belgium het evenement naar een hoger niveau getild: er doen meer acteurs mee, de grime is indrukwekkender en bestaande haunted houses zijn voorzien van nieuwe schrikeffecten. Bovendien wordt in de zones gebruikgemaakt van meer showelementen. Het acteerniveau blijft een pijnpunt: veel scare actors komen niet verder dan krijsen, rochelen en gillen. Van training lijkt geen sprake te zijn.

Vanaf 16 jaar
Nieuw is dat Walibi Belgium dit jaar geen apart dag- en avondprogramma meer heeft. In plaats daarvan kan het publiek kiezen tussen familievriendelijke dagen voor het hele gezin en horrordagen voor personen vanaf 16 jaar. Tijdens de avondopenstellingen - van vrijdag 27 oktober tot en met zaterdag 4 november - is het park open tot 22.00 uur.Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be