Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verkoopt sloten in souvenirwinkel: 'Bizar dat dit nodig is'

21-10-2023, 13.57 uurBeeld: Eric Rovers

Efteling-bezoekers kunnen sinds kort een slot aanschaffen in een souvenirwinkel. De shop Efteldingen, gelegen bij de hoofdingang, verkoopt nu losse sloten bedoeld voor kinderwagens of trekkarren. Dergelijke items worden regelmatig gestolen.

Op Facebook reageren Efteling-fans met enige verbazing op het nieuwe assortiment. "Bizar dat dit nodig is!", schrijft Denise Fermans. "In en in triest in dit land wat betere tijden heeft gekend", vindt Dennis de Boer. "Straks gaan ze ook nog betonscharen verkopen", grapt Johan Keijzer.

"Belachelijk dat het moet, ooit bleven mensen van elkaars spullen af", laat Anita Weistra weten. Er zijn ook veel ouders die melden dat ze eigenlijk niet meer zonder een slot kunnen in een pretpark. "Helaas is dit inderdaad nodig in de Efteling", zegt Maartje Stevens. "Handig en jammer tegelijk...", concludeert Kobie Janssen.

Verplaatst
Ook Josje Bruix heeft er ervaring mee. "Wij zetten de buggy jaren geleden al vast aan het hek. Paar keer gehad dat hij verplaatst was en zelfs één keer dat een ander ermee liep."

Eén slot kost 9,50 euro. Voor de fietsenstalling van de Efteling zijn sloten overigens ook geen overbodige luxe: die is al geruime tijd onbewaakt.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be