Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi transformeert themagebied bij achtbaan Speed of Sound: Play Ground

20-11-2023, 19.11 uur

Walibi Holland gaat komende winter opnieuw een themagebied aanpakken. Na de kerstvakantie ondergaat het bestaande parkdeel W.A.B. Plaza een make-over. Als het pretpark weer opengaat op zaterdag 30 maart 2024 wordt het gebied heropend onder de naam Play Ground.

Dat melden ingewijden aan Looopings. W.A.B. Plaza staat nu nog in het teken van muziek. Het attractieaanbod bestaat uit boomerang coaster Speed of Sound, thrillride Spinning Vibe, watergevecht Splash Battle, draaimolen Merrie Go'Round, zweefmolen Super Swing en een speelkasteel. Verder stopt het treintje van de Walibi Express in het gebied.

Daarnaast omvat het themadeel een pratende fontein, restaurant Club W.A.B., arcadehal Sugar Shot en een Chiptwister-kraam. Play Ground moet een speels en vrolijk gebied worden, met felle kleuren en decoraties geïnspireerd op speelgoed.

Barbie
De meeste aandacht gaat uit naar Club W.A.B.: de horecalocatie krijgt een Barbie-achtig uiterlijk, met heel veel roze. Zweefmolen Super Swing wordt blauw. Voor Spinning Vibe wordt gedacht aan een maritiem thema. Aan Speed of Sound verandert weinig. Speelhal Sugar Shot is vorig jaar al vernieuwd.

"Zodra Bright Nights achter de rug is, gaat de hamer erin", schrijft Walibi-directrice Mascha Taminiau in een interne memo over Club W.A.B. "Een renovatie van top tot teen." Het aangrenzende conferentiecentrum blijft zoals het is. "Als Walibi op 30 maart opent, zal Club W.A.B. nog niet gereed zijn", waarschuwt Taminiau.

Festivalization
De rest van W.A.B. Plaza moet dan wel af zijn. Het is één van de laatste plekken in Walibi waar het Festivalization-project nog niet werd doorgevoerd. Het is de bedoeling om uiteindelijk het volledige park onder te dompelen in een hippe festivalsfeer. Men kiest daarbij vaak voor graffiti en abstracte kunst.

In de tijd van Six Flags Holland had het gebied bij Speed of Sound een Italiaans thema. Toen heette de achtbaan La Via Volta. De huidige stijl stamt uit 2011. W.A.B. staat voor Walibi Adventure Band: een fictieve band die kinderharten had moeten veroveren. Het merk sloeg echter niet aan bij het grote publiek. Sinds 2014 worden verwijzingen naar het project stilaan weggepoetst.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be