Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pleasure Beach Resort

Beroemde filmmaker Tim Burton duikt op in Engels pretpark

19-10-2023, 20.20 uur

De wereldberoemde filmmaker Tim Burton heeft het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach met een bezoekje vereerd. Hij nam een kijkje bij verschillende attracties - waaronder de achtbanen The Big One en Steeplechase - én hij kreeg een voorproefje op halloween-evenement Journey to Hell.

Burton is bekend van films als Beetlejuice, Batman, The Nightmare Before Christmas, Planet of the Apes, Charlie and the Chocolate Factory en Dumbo. Onlangs regisseerde hij enkele afleveringen van de Netflix-serie Wednesday.

Het attractiepark aan de Britse kust is apetrots op de komst van de regisseur: er werd een ronkend persbericht aan gewijd. "Zou het verrassingsbezoek van Tim Burton een inspiratiebron zijn voor zijn nieuwe film?", valt daarin te lezen. In het najaar van 2024 verschijnt Beetlejuice 2.

Ghost Train
In Pleasure Beach werd Burton rondgeleid achter de schermen van de iconische Ghost Train, één van de oudste spookhuizen ter wereld. Hij nam er foto's en video's, meldt het park. Zijn favoriete attractie is echter boottocht River Caves.

Daarnaast sloeg Burton de darkride Alice in Wonderland niet over. Hij heeft een bijzondere band met het achterliggende verhaal: in 2010 was hij verantwoordelijk voor een liveaction-versie van de gelijknamige Disney-film.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Pleasure Beach Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be