Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Gardaland teaset 'grote attractie' voor 2024, gebaseerd op indianen

18-10-2023, 17.43 uur

Het Italiaanse pretpark Gardaland opent in 2024 een nieuwe attractie gebaseerd op de legendes van de indianen. Om wat voor attractietype het gaat, wil directrice Sabrina de Carvalho nog niet kwijt. Wel laat ze weten dat sprake zal zijn van een "grote attractie met een grondig thema".

De toevoeging wordt gerealiseerd in de buurt van achtbaan Shaman, een kloon van de Python in de Efteling. Daar was in het verleden de bizarre rollercoaster Sequoia Magic Loop te vinden, dicht sinds 2022. Begin dit jaar is de constructie verwijderd.

"Indianen staan bekend om waargebeurde verhalen die moed en fysieke bekwaamheid aantonen, maar ook om een sterke band met de natuur en beroemde rituelen", vertelt de directrice. "Het verhaal van de indianen is bij iedereen bekend en daarom zal deze nieuwe attractie verschillende generaties aanspreken."

Bouwschuttingen
In het park is vanaf nu al iets zichtbaar van het bouwproject: bij Shaman zijn paarse bouwschuttingen neergezet met een aankondiging in het Engels en in het Italiaans. "Een oude legende van de indianen", valt er te lezen. De laatste twee nieuwe attracties in Gardaland waren Jumanji - The Labyrinth (2023) en Jumanji - The Adventure (2022).

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be