Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: dit is de nieuwe omroepstem in de Efteling-attractie Villa Volta

18-10-2023, 11.34 uurBeeld: @GypsRoccus, @powerfulefteling, @Jesteling0709

Villa Volta in de Efteling is voorzien van een nieuwe omroepstem. De kenmerkende mannelijke voice-over die voorheen waarschuwde voor het openen van de deuren, heeft plaatsgemaakt voor een vrouwelijke stem. Ook in de hoofdshow van de attractie is voortaan een andere omroep te horen.

Het betekent het einde van de klassieke waarschuwing "dames en heren, let u op: de deuren openen in uw richting", die Efteling-fans regelmatig meepraatten. De nieuwe tekst luidt "opgepast: de deuren openen in jouw richting", gevolgd door de Engelse vertaling "please stand back: the doors will open in your direction".

Er wordt dus voortaan getutoyeerd. In de huiskamer van Hugo van den Loonsche Duynen is nu de volgende tekst te horen: "Opgepast: bagage achter je voeten plaatsen en kinderen niet op schoot nemen. Pas op je handen bij het sluiten van de beugels." Daarna komt wederom een Engelse variant.

Vervloekt
De Efteling kondigde de wijziging intern aan als een manier om het verhaal beter over te brengen: de vrouwenstem moet de dame uit de kapel voorstellen, die Bokkenrijder Hugo heeft vervloekt. In de praktijk blijkt het vooral een uitgelezen kans om afscheid te nemen van de ouderwetse term "dames en heren".Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be