Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn alert op link tussen horrorbeleving en dodelijk festival Israël

16-10-2023, 23.12 uur

Avonturenpark Hellendoorn houdt goed in de gaten of er klachten binnenkomen over een vernieuwde horrorbeleving. Tijdens halloween-evenement Screams ontdekken bezoekers een festivalgebied waar een gewelddadige slachtpartij heeft plaatsgevonden na het inslaan van een bom. De link met de dramatische gebeurtenissen in Israël ligt op de loer.

Een muziekfestival in het zuiden van Israël werd eerder deze maand aangevallen door Hamas-strijders met raketten en geweren. Er brak massale paniek uit. Honderden mensen kwamen om het leven. Het bloedbad was wereldnieuws. Ook de horrorervaring in Avonturenpark Hellendoorn draait om een aanval op een festival.

Bij Zombie Attack: Festival Rampage betreden waaghalzen een "ooit bruisend festivalterrein" waar een dodelijke ramp heeft plaatsgevonden. Daar moeten ze eigenhandig vechten tegen een "gruwelijke nachtmerrie", gewapend met een laserpistool. "Jij kan jezelf verdedigen om jezelf te bevrijden van het festivalterrein."

13 jaar
Festival Rampage, bedoeld voor kinderen vanaf 13 jaar, kost 6 euro per persoon. "Het is dit jaar niet zomaar een verlaten terrein, maar een heus festivalterrein", zei een woordvoerder eerder. "De dj speelt zelfs gewoon door, ondanks de nucleaire ramp die zich daar heeft afgespeeld." Bezoekers passeren onder meer een grote bom.

Tijdens de eerste Screams-avond, afgelopen zaterdag, was Festival Rampage voor het eerst geopend. Een marketeer van Avonturenpark Hellendoorn stelde de link tussen de beleving en Israël zelf aan de orde in gesprek met aanwezige vloggers en influencers. Hij gaf onder meer aan dat het attractiepark op zijn hoede is bij marketinguitingen over Festival Rampage.

Geen aanpassingen
Algemeen directeur Rens-Jan van Vliet geeft tegenover Looopings aan dat nog niemand geklaagd heeft over het thema. Vooralsnog zijn er geen plannen om aanpassingen door te voeren. "Het thema, met zombies en de nucleaire ramp op een festivalterrein, staat wat ons betreft ver genoeg af van de huidige situatie."

De ervaring werd bovendien al bedacht in de zomer, benadrukt Van Vliet. "Wat ons betreft is er geen enkele verwijzing naar de afschuwelijke gebeurtenissen elders in de wereld." Mochten er wel klachten komen, dan zal Hellendoorn het concept opnieuw bekijken. "Dan bespreken wij intern of er passende maatregelen genomen moeten worden."Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be