Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand wijzigt voertaal naar Engels: 'Nieuw hoofdstuk'

16-10-2023, 13.17 uur

Het Duitse pretpark Phantasialand wijzigt de voertaal op social media naar Engels. Op het officiële Instagram-account van het attractiepark worden vanaf nu in principe Engelstalige berichten geplaatst. Daarmee wil men een internationaal publiek aanspreken. Tegelijkertijd stoppen de Franse en Nederlandse Phantasialand-accounts.

"We hebben besloten om voortaan in het Engels te communiceren op Instagram, om zo reizigers van over de hele wereld welkom te kunnen heten", luidt de uitleg. "Door een universele taal te gebruiken, willen we onze gastvrijheid vergroten en ervoor zorgen dat iedereen zich thuisvoelt in Phantasialand."

Hoewel lang niet alle Duitsers de Engelse taal machtig zijn, hoopt Phantasialand dat fans de Engelstalige berichten zullen omarmen. "Communicatie moet onbegrensd zijn en door Engels te gebruiken willen we iedereen uitnodigen om deel te nemen aan het gesprek." Het park noemt het een "reis van internationale connecties".

Dankbaar
"We verheugen ons op dit nieuwe hoofdstuk en we zijn dankbaar dat jullie ons volgen op deze tocht." In de uitleg wordt benadrukt dat het nog steeds mogelijk zal zijn om te reageren in het Duits, Nederlands en Frans.

De aanpassing houdt ook in dat de Nederlandse en Franse Phantasialand-pagina's - @phantasialandnl en phantasialandfr - sluiten. Dat moet zorgen voor "een meer inclusieve en verbonden ervaring". "In onze zoektocht naar een sterker gevoel van een wereldwijde community, hebben we besloten om al onze Instagram-kanalen samen te brengen in één verenigd kanaal."

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be