Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: voorlopig laatste weekend voor Efteling-wildwaterbaan Piraña

04-11-2023, 23.59 uur

Efteling-bezoekers moeten wildwaterbaan Piraña na komend weekend behoorlijk lang missen. Vanaf aanstaande maandag is de bekende attractie bijna acht maanden gesloten voor groot onderhoud. Een video brengt de huidige staat van de attractie in beeld.

Als de Piraña eind juni 2024 weer opengaat, heeft de woeste rivier een gedaantewisseling ondergaan. De Efteling heeft nog niet bekendgemaakt wat er precies gaat veranderen, maar de lengte van de opknapbeurt verraadt dat het niet gaat om kleine aanpassingen.

Verwacht in ieder geval upgrades aan het decor: er is een vergunning aangevraagd voor het realiseren van nieuwe rotspartijen. In het voorjaar van 2021 zijn oude rotsen gesloopt vanwege instortingsgevaar. De afgelopen jaren was er geen budget voor vervanging.

Achtergrondverhaal
De Piraña opende in 1983, naar een ontwerp van Ton van de Ven. Het is één van de weinige Efteling-attracties zonder achtergrondverhaal. Bezoekers maken simpelweg een wilde vaartocht langs decors gebaseerd op Midden- en Zuid-Amerikaanse culturen. De soundtrack stamt uit 2009.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be