Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-attractie De Vliegende Hollander met de noodverlichting aan

16-10-2023, 23.55 uurBeeld: Soepketel, Demi van Loon

Nieuwe videobeelden leggen de geheimen van De Vliegende Hollander in de Efteling bloot. Normaal gesproken varen bezoekers door een pikdonkere mistbank, waarna scheepswrakken met onheilspellende boegbeelden verschijnen. Vervolgens doemt het bekende spookschip op. Maar als de verlichting aanstaat, ziet de spookachtige scène er plotseling een stuk minder spannend uit.

Bij een technische storing sprong afgelopen week de noodverlichting aan. Daardoor waren alle binnenscènes in volle glorie zichtbaar, inclusief heel veel details die eigenlijk verborgen moeten blijven voor het publiek. Inzittenden zagen tijdens hun vaartocht onder meer technische installaties en loopbruggen.

Bovendien was de storing een uitgelezen kans om nieuwe decorstukken minutieus te bekijken. Afgelopen voorjaar werd De Vliegende Hollander voorzien van een nieuwe scène: een watergordijn met een videoprojectie maakte plaats voor de eerder genoemde boegbeelden.

Decorelementen
Doorgaans zijn de decorelementen niet goed zichtbaar, door het gebrek aan verlichting en de snelheid van het vaartuig. Dit keer maakten inzittenden van de gelegenheid gebruik om alles op beeld vast te leggen. De filmpjes kwamen in de publiciteit via de Discord-server van youtuber Niels Kooyman. Hij deelde de beelden vervolgens op zijn kanaal.

De Vliegende Hollander is een combinatie van een walktrough, een darkride en een waterachtbaan. Bezoekers beleven de legende van kapitein Willem van der Decken. De attractie opende in 2007, na een jaar vertraging vanwege technische problemen. Karel Willemen was verantwoordelijk voor het ontwerp. Hij werd ook ingeschakeld voor de aanpassing van dit jaar.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be