Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Opgelet: brug naast Bobbejaanland afgesloten vanwege instortingsgevaar

17-10-2023, 21.16 uur

Wie de komende tijd naar Bobbejaanland gaat, moet goed opletten. Een brug naast het Vlaamse attractiepark is volledig afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Vanwege instortingsgevaar ging de zogeheten Netebrug in Lichtaart dicht. Een deel van de Bobbejaanland-bezoekers zal tot nader order moeten omrijden.

In september werd al een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur ingevoerd, plus een gewicht van maximaal 3,5 ton per voertuig. Begin oktober werd bekend dat op de brug voortaan eenrichtingsverkeer zou gelden. Sinds enkele dagen zijn de maatregelen verder aangescherpt.

Bij een technische inspectie bleek dat het metselwerk van de fundering in nog slechtere staat was dan gedacht. "In de praktijk wil dit zeggen dat er een risico is dat de brug plots kan bezwijken, dat er dus een reëel instortingsgevaar is", meldt de gemeente Kasterlee.

Voetgangers
Om die reden is besloten om de weg per direct te sluiten. "Het ziet er niet naar uit dat de brug op korte termijn terug open kan", aldus de gemeente. Alleen fietsers en voetgangers kunnen er nog langs, via naastgelegen fietsbruggen. Die constructies zijn niet aangetast.

Bobbejaanland maakt zich ondertussen op voor een drukke periode: tijdens de herfstvakantie worden duizenden bezoekers verwacht die Halloween komen vieren. "Het sluiten van de brug zal wellicht langer duren dan het halloween-evenement", meldt een woordvoerster. Automobilisten uit de richting van Olen volgen nu een omleiding.

Vervelende situatie
"Uiteraard is dit een vervelende situatie, want het park is minder vlot bereikbaar. Maar we doen er met de omleiding en duidelijke bebording alles aan om de overlast voor de bezoekers te beperken." Weggebruikers die vanuit de andere richting komen, ondervinden geen problemen.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be