Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Foto's: entreegebied Walt Disney Studios op de schop, standbeeld weggehaald

15-10-2023, 21.08 uurBeeld: @DisneyGoofballs, @DLPReport, @DLPbonsplans

Disneyland Paris is begonnen met ingrijpende werkzaamheden in het Walt Disney Studios Park. Het entreegebied van het filmpark gaat de komende maanden op de schop. De eerste fase bestaat uit het verwijderen van het perk achter Studio 1.

Daar was het zogeheten Partner Statue te vinden, een standbeeld van Walt Disney met Mickey Mouse. Het beroemde decorstuk - een geliefd foto-object - is weggehaald. Uiteindelijk moet het beeld op een andere plek terugkomen.

Ook stonden er meerdere bomen. Die zijn nu gekapt. Verder werd een pilaar afgebroken waar Mickey Mouse stond als tovenaar. Daarop prijkte ook de naam van het aangrenzende themadeel Toon Studio.

Boulevard
Disneyland heeft zelf nog nauwelijks iets bekendgemaakt over het bouwproject. Dankzij bouwplannen, ingediend bij de autoriteiten, weten we al wel wat de uiteindelijke indeling van het gebied moet worden. Er komt een nieuwe boulevard met veel groen. Ook Studio 1, de overdekte straat met een grote winkel en een restaurant, wordt uiteindelijk verbouwd.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be