Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Le Monde Sauvage

Belgische dierentuin wordt overgenomen: bod van Puy du Fou afgewezen

12-10-2023, 22.43 uur

Een grote Belgische dierentuin krijgt een nieuwe eigenaar. Le Monde Sauvage, gelegen in de provincie Luik, was tot nu toe een familiebedrijf. Het dierenpark uit 1975 stond te koop sinds de dood van oprichter Joseph Renson (90) in 2021. Meerdere partijen brachten een bod uit, waaronder het wereldberoemde Franse themapark Puy du Fou.

Uiteindelijk werd een bod van een andere partij aanvaard, namelijk investeringsmaatschappij Sodaphi Group van ondernemer Alexandre Dallemagne. Hij belooft dat hij de continuïteit van het park zal waarborgen. Het personeelsbestand met zo'n veertig werknemers blijft intact.

De nieuwe eigenaar zegt wel veel te willen investeren in de toekomst. Zo is het de bedoeling om het Aziatische parkdeel te voltooien. Ook zijn er plannen voor verblijfsaccommodaties, zodat bezoekers meerdere dagen kunnen doorbrengen. De overname vindt plaats in het eerste kwartaal van 2024.

Meppel
Puy du Fou is al geruime tijd actief op zoek naar nieuwe locaties om parken uit de grond te stampen. Op dit moment worden ook voorbereidingen getroffen voor de komst van een Puy du Fou-vestiging in Nederland, namelijk in het Drentse Meppel.

Meer Le Monde Sauvage
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be