Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Halloweenhaters gaan overstag na avondje Toverland: 'Halloween nu ineens wel leuk'

13-10-2023, 02.42 uurBeeld: Themepark Late Night

Er zijn pretparkfans die van Halloween houden en er zijn pretparkfans die hopen dat het zo snel mogelijk weer november is. De presentatoren van de YouTube-talkshow Themepark Late Night hoorden bij het laatste kamp, maar een Halloween Night in Toverland heeft gezorgd voor een keerpunt. Youtubers Myrthe Veth en Emile Vierus wisten niet wat ze meemaakten toen ze Halloween afgelopen weekend voor het eerst een kans gaven.

"Ik dacht dus altijd dat het puur horror was, hele goedkope decors, bebloede mensen", zegt Vierus in een videobespreking van het evenement. Tijdens de halloween-ontgroening bleek niets minder waar: thema en storytelling vierden hoogtij. "Ik was helemaal verbaasd dat tegenwoordig Halloween nu zo is", vult Veth aan.

Met name de spookhuizen Now You're Mine en Maison de la Magie maakten veel indruk. "Ik had het idee dat ik in een soort mix tussen Phantom Manor en Tower of Terror was beland", zegt Veth over het laatstgenoemde haunted house, verwijzend naar twee beroemde Disney-attracties. "Daarvan was ik echt omver geblazen."

Identiteitscrisis
Ook de parade, de verlichting, het vuurwerk en de scare zones Cirque en Shadows of the Sea vielen in de smaak. "Ik moest bijna huilen, ik vond het fantastisch." Veth verkeert naar eigen zeggen in een "identiteitscrisis". "Wat is er met ons gebeurd? Wie zijn wij? Ik heb zo leuk gehad. Het was gewoon echt een themabeleving. Waarom vind ik Halloween nu ineens wel leuk?"

De youtubers zijn de halloweenhype naar eigen zeggen gaan begrijpen. Vierus geeft toe dat hij de afgelopen jaren waarschijnlijk een heleboel gemist heeft door halloween-events aan zich voorbij te laten gaan. "Mensen die altijd zo van Halloween hielden waarvan ik zei: je bent niet goed wijs, sorry." Veth: "Je bent goed wijs."Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be