Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Programma Winter Efteling bekend: lichtgevende vlinders, sneeuwbollen en grotere schaatsbaan

12-10-2023, 10.29 uur

De Efteling heeft het programma van het aankomende winterseizoen bekendgemaakt. Op maandag 13 november gaat de 25e Winter Efteling van start, een jubileumeditie. Bezoekers kunnen zich onder meer vergapen aan lichtgevende vlinders. Die ontwierp Efteling-hoofdontwerper Sander de Bruijn vorig jaar voor het Eindhovens lichtfestival Glow.

Een deel van de driehonderd vlinders zal komende winter te bewonderen zijn in het Kaatsheuvelse attractiepark. De Warme Winter Weide keert terug, met een nieuwe toegangspoort en een grotere buitenschaatsbaan dan voorheen. Verder komen op het Ton van de Venplein en in Ruigrijk levensgrote sneeuwbollen te staan.

Op het plein bij Droomvlucht laten elfjes zich zien, inclusief muziekdoosje. Pardoes en Pardijn verwelkomen bezoekers in een arrenslee. Het entertainmentaanbod bestaat verder wederom uit muzikale optredens van Zang en Gelukkig, Fay de Fee en Pinokkio en - vanaf zaterdag 18 november - A Wonderful Wintertime in het Carrouseltheater.

Korter
De Winter Efteling duurt een stuk korter dan de vorige editie: het park is in wintersferen tot en met zondag 28 januari 2024. Het vorige winterseizoen stopte pas begin maart. Toen werden volop nieuwe winterdecoraties gepresenteerd, van de hand van ontwerper Bas van Rijsbergen.

Ook kwamen beelden naar buiten van een nieuw winterconcept rond Koning Winter, dat in de komende jaren geïntroduceerd zou moeten worden. De Efteling heeft daar zelf tot nu toe nog niets over bekendgemaakt.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be