Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling opent nieuwe wandelroute in het Sprookjesbos

12-10-2023, 14.33 uurBeeld: @84eric

Efteling-bezoekers opgelet: de wandelroute in het Sprookjesbos is gewijzigd. De afgelopen weken werd een nieuw pad aangelegd vanaf de hoofdingang van het bos, gelegen naast souvenirwinkel In den Ouden Marskramer. Eerder liepen bezoekers daar recht op het kasteel van Doornroosje af.

Voortaan loopt er een rolstoelvriendelijk pad links van het kasteel. Nu het sprookje uit 1952 afgesloten is vanwege groot onderhoud, fungeert het nieuwe weggetje als de hoofdroute om naar het volgende sprookje te komen: het Kabouterdorp.

In de officiële Efteling-app en op de plattegrondborden in het park is het nieuwe pad nog niet ingetekend. Halverwege november verschijnt een nieuwe versie van de kaart, als de Winter Efteling van start gaat.

Vijver
De werkzaamheden bij Doornroosje duren tot begin volgend jaar. Rond het kasteel zijn veel bomen gekapt. Op die manier ontstond ruimte om de vijver voor het sprookje uit te breiden. "Dat zorgt straks voor een hele andere aanblik", liet de Efteling eerder weten.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be