Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Video: Attractiepark Slagharen omarmt Halloween tijdens eerste editie van Western Nightmares

14-10-2023, 13.33 uur

Attractiepark Slagharen heeft Halloween eindelijk omarmd. Jarenlang wilde het pretpark niets weten van het populaire horrorfeest, maar vanaf dit jaar kunnen bezoekers overdag én 's avonds griezelen. Het aanbod bestaat uit drie scare zones en drie horrorattracties.

Overdag vindt Scary Prairie plaats, met activiteiten voor gezinnen met kinderen. De griezelbelevingen zijn dan open met kindvriendelijke figuren. Tussen 18.06 uur (zes over zes) en 22.00 uur nemen angstaanjagende personages het Wilde Westen over. Tijdens Western Nightmares, zoals het evenement wordt genoemd, geldt een adviesleeftijd van 14 jaar en ouder.

Slagharen ging voor de eerste editie in zee met ervaren partijen: de Leisure Expert Group en zusterbedrijf Aniba Entertainment, vaste partners van het park. Beide bedrijven waren eerder al verantwoordelijk voor spookhuizen in onder meer Bobbejaanland, Europa-Park en Movie Park Germany.

The Manor
Dit keer koos men niet voor clichématige thema's als zombies, clowns, heksen of vampieren, maar voor concepten die dichtbij de westernsfeer van Slagharen staan. Men investeerde in het spookhuis The Manor, de walkthrough Outcast Camp en het hooibalendoolhof Crows Nest. Verder laten scare actors zich zien in de drie scare zones Main Street, Pumpkin Market en Lost Trail. Bezoekers treffen onder meer bandieten, vogelverschrikkers, bosjesmannen, een rouwende weduwe en een pompoenleger aan.

Met name The Manor en Outcast Camp zitten professioneel in elkaar, met indrukwekkende scènes en effectieve schrikeffecten. In Outcast Camp komen oplettende pretparkfans enkele poppen tegen uit de verdwenen attractie Wild West Adventure. Een groot deel van het park is aangekleed met halloweendecoraties. Veel attracties blijven 's avonds geopend.

Huwelijksceremonie
Eén van de grootste verrassingen is te vinden in de kerk van Slagharen. Tussen reuzenrad Chuck Wagon en restaurant Wild Wings staat een echte kerk, die 's avonds onaangekondigd gebruikt wordt voor een korte horrorshow. Op onregelmatige momenten vindt in het gebouwtje een huwelijksceremonie plaats, met een duivelse twist. Alle verwijzingen naar het geloof, zoals beelden van Jezus, zijn uit de kerk gehaald.

Overdag vechten twee burgemeesters om de macht in het park. Howard Hill, die klaar is met Halloween, belooft dat hij de attracties in het park tien keer zo hoog en snel maakt als hij aan de macht komt. Burgemeester Pumpkin pleit juist voor méér Halloween. Beide kampen delen flyers uit om kinderen ervan te overtuigen een stem uit te brengen.

Alternatieve locatie
In een persbericht werd eerder "een speciale halloween-show" met mascottes Randy en Rosie genoemd, maar in plaats daarvan draait de reguliere Randy & Rosie Show in theaterzaal Music Hall. Het avondprogramma voor vakantiegasten, bestaand uit bingo's, speurtochten en spelshows, gaat tijdens het halloweenseizoen door op een alternatieve locatie: in de Sitting Bull Saloon.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be