Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

4500 bezoekers weggestuurd vanwege brand in Duits pretpark Heide Park

11-10-2023, 15.50 uurBeeld: Heide Park, @mino_sono

Het Duitse attractiepark Heide Park, gelegen in de noordelijke deelstaat Nedersaksen, is vanmiddag rond 14.30 uur getroffen door een grote brand. Het vuur brak uit bij een oud kantoor in het entreegebied, meldt het park in een verklaring. Alle 4500 aanwezige bezoekers zijn in veiligheid gebracht.

Ze werden via een alternatieve route naar de parkeerplaats geleid. Dat gebeurde volgens een woordvoerster "op ordelijke wijze". Binnen een uur was het hele park leeg. Eigenlijk zouden de poorten pas om 18.00 uur sluiten.

"Zo'n 160 hulpverleners met veertig voertuigen ontfermen zich momenteel over de brand in het leegstaande pand", aldus Heide Park. "We bedanken alle hulpdiensten die ter plaatse zijn." Er vielen geen gewonden. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

Rookpluim
Over de schade is nog niets bekendgemaakt. Beelden op social media tonen een grote rookpluim boven het terrein. Morgen zal het pretpark waarschijnlijk gewoon toegankelijk zijn, zegt de voorlichtster. Overmorgen start het halloweenseizoen.Meer Heide Park Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be