Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Bellewaerde Park onthult ontwerpen van Braziliaans themagebied met drie nieuwe attracties

17-10-2023, 16.25 uur

Het Belgische pretpark Bellewaerde Park opent volgend jaar een themadeel in Braziliaanse sferen. Daarin komen drie nieuwe attracties te staan, waaronder een spectaculaire waterbaan van 26 meter hoog. Nieuwe ontwerpen laten zien hoe de toevoegingen gedecoreerd zullen worden.

Het gebied wordt gerealiseerd op de plek van het voormalige Far West-gedeelte. Bellewaerde heeft ervoor gekozen om het cowboythema niet terug te brengen. In plaats daarvan introduceert men een volledig nieuw thema: Brazilië.

De kleurrijke Braziliaanse stijl komt terug in de drie nieuwe attracties: de eerder genoemde waterattractie, een kinderachtbaan en een klein boomstambaantje voor kinderen. Op de tekeningen prijken veel Braziliaanse vlaggen.

Koffiebonen
Bij de grote waterbaan is het logo van de fictieve Brazil Diamond Company zichtbaar. Een bestaande attractie in de zone, de boomstambaan River Splash, krijgt ook een bijpassend thema: het exporteren van koffiebonen onder de noemer Coffee Log Transportation. Een bordje geeft aan dat de firma bestaat sinds 1954, het openingsjaar van Bellewaerde.

Een toiletblok, een winkel en een horecapunt maken het plaatje compleet. In totaal investeert parkeigenaar Compagnie des Alpes zo'n 23 miljoen euro in het project. Vorig jaar sloot de klassieke Keverbaan, om plaats te maken voor de nieuwigheden.Meer Bellewaerde Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be