Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Le Pal

Frans pretpark bouwt 27 meter hoge waterachtbaan: Fjord Explorer

06-01-2024, 14.15 uur

In het Franse pretpark Le Pal wordt gewerkt aan een 27 meter hoge waterachtbaan. Aankomend voorjaar opent het attractiepark in de regio Auvergne-Rhône-Alpes een nieuwe water coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides, onderdeel van een Scandinavisch themagebied. De attractie krijgt de naam Fjord Explorer.

Boten, bestaand uit vier rijen met twee zitplaatsen, leggen een parcours af met zowel een vaargeul als een achtbaanrail. De topsnelheid bedraagt zo'n 80 kilometer per uur. Het attractietype is vergelijkbaar met Poseidon in Europa-Park (Duitsland), Skatteøen in Djurs Sommerland (Denemarken) en Krampus Expédition in Nigloland (Frankrijk).

Fjord Explorer verrijst tussen draaimolen Le Carrousel en slingerende schijf Le Disque du Soleil. "In een gloednieuwe Scandinavische zone, met kleurrijke huizen met groene daken aan de rand van een meer, kun je genieten van een ontspannend boottocht die verandert in een duizelingwekkende ervaring op bijna 30 meter hoogte", laat Le Pal weten.

Subsidie
Er wordt ook een nieuw restaurant gerealiseerd. Voor het bouwproject, dat 12,5 miljoen euro kost, ontvangt het park subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de Europese Unie. Het gaat om een kwart van het totale investeringsbedrag.













Meer Le Pal
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be