Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Drie nieuwe scènes in Walibi-spookhuis: The Nun, Chucky en Stranger Things

11-10-2023, 14.50 uur

Walibi Holland heeft een klassiek halloweenspookhuis vernieuwd. The Villa, geopend in 2010, is de afgelopen maanden voorzien van drie nieuwe scènes. Wie het haunted house binnenstapt, passeert voortaan taferelen gebaseerd op horrorfilm The Nun, Netflix-serie Stranger Things en horrorreeks Child's Play.

Child's Play is bekend van de moordlustige speelgoedpop Chucky. The Villa stond al in het teken van herkenbare horrorfilms als Scream, Halloween, The Exorcist, The Texas Chain Saw Massacre, Hannibal en A Nightmare on Elm Street. Daar zijn nu dus drie merken aan toegevoegd.

The Nun heeft de plek van The Ring overgenomen. Er hangt een schilderij van een non en er verschijnt een onheilspellende non achter een deur. Stranger Things en Chucky zijn toegevoegd aan kleine tussenruimtes waar voorheen geen filmdecor stond.

Klok
Het populaire Netflix-programma wordt uitgebeeld in de vorm van een vervloekte klok, met het bijbehorende geluidseffect. Voor Chucky is een kinderkamer opgetuigd. Verder wijzigde Walibi de Scream-scène: filmpersonage Casey Becker is voortaan een pop in plaats van een actrice. In 2021 werd The Villa ook al aangepast. Sindsdien zijn The Conjuring-spin-off Annabelle en clownsfilm It onderdeel van het huis.

Dat Walibi bekende merken blijft toevoegen aan het dertien jaar oude spookhuis, is opvallend. Het attractiepark beschikt niet over de rechten voor het gebruik van de figuren. Die zijn in handen van filmmaatschappijen als Warner Bros. Pictures, New Line Cinema, Universal Pictures, Miramax en Legendary Pictures.

Copyrightschending
Het is onduidelijk of er juridisch gezien sprake is van overtredingen. Walibi balanceert op een dunne lijn tussen schaamteloze copyrightschending en cosplay-achtig gebruik van karakters die in de loop der jaren gemeengoed zijn geworden. Het pretpark benadrukte in het verleden al eens dat de titels van de films nergens worden genoemd.

De merknamen stonden jarenlang wel op de rollenlijst voor acteurs. Tegenwoordig gebruikt het park intern algemenere termen als 'badkamerslasher', 'kannibaal', 'rioolclown' en 'kelderdemon'. Voor het grote publiek is uiteraard overduidelijk wie daarmee bedoeld worden.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be