Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Video: Halloween Nights in Toverland barsten los met vernieuwde scare zone

15-10-2023, 16.03 uur

Bezoekers van de Halloween Nights in Toverland kunnen dit najaar een de vernieuwde scare zone Cirque ontdekken. Het gebied huisvest niet alleen angstaanjagende acteurs en circusdecoraties, maar ook kermisattracties, spellen en veel kramen met eten en drinken. Een video brengt de nieuwe opzet in beeld.

Inmiddels zijn twee van de dertien Halloween Nights achter de rug. De nieuwe versie van Cirque vormt in 2023 één van de hoogtepunten van het evenement. Toverland gaf het gebied een nieuwe locatie buiten de parkgrenzen, op een terrein bij de voormalige hoofdingang. De ingang wordt gevormd door een kleine walktrough met een circustent, waar horrorclowns de dienst uitmaken. Daar bevindt zich ook een waarzegster.

Verderop in de zone zijn de kermisattracties Cake Walk, Vermolen Rups en Madmill te vinden. Na vanavond wordt de Cake Walk vervangen door een groter exemplaar van een andere exploitant. Meedoen met de Madmill kost 4 euro, voor de andere attracties hoeft niets extra's betaald te worden.

Eenwieler
Daarnaast is er een grote tent waar optredens plaatsvinden. Zoals gewoonlijk wordt Cirque bevolkt door clowns en andere huiveringwekkende circusartiesten. Opvallende verschijningen zijn een clown op een eenwieler en een clown die met de knieën kan glijden over de grond, een zogeheten slider. Dat zorgt voor een extra schrikeffect.

De vier andere scare zones Shadows of the Sea, Morgana's Frozen Knights, DesTroy en Fiesta de los Muertos keerden terug zonder grote wijzigingen. Alle acteurs komen voorbij tijdens een grote parade in entreegebied Port Laguna. Die begint dit jaar eerder dan voorheen: om 18.15 uur. Nieuw is dat de figuren uit spookhuis Fear The Woods ook onderdeel zijn van de stoet. Om 22.45 uur worden de avonden afgesloten met een muzikale vuurwerkshow.

Wachttijd
Toverland heeft afgelopen week nog flink gesleuteld aan het nieuwe haunted house Now You're Mine, dat op 7 oktober openging. De techniek functioneert nu een stuk beter. Ook worden per tijdvak minder kaarten verkocht. De wachttijd valt daardoor mee.Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be