Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Video: eerste beelden van nieuw Toverland-spookhuis Now You're Mine

07-10-2023, 17.19 uur

Now You're Mine, het nieuwe spookhuis van de Halloween Nights in Toverland, is van top tot teen gedecoreerd. Het attractiepark maakt bezoekers wijs dat ze een tentoonstelling gaan bekijken in Mijnbouwmuseum Sevenum. Daar wordt een verhaal verteld over de spoorloze mijndirecteur Mijndert Müller. Na een tijdje begint een beveiliger zich met de groep te bemoeien.

Diegene vertelt dat er 's nachts rare geluiden te horen zijn in het museum. De bewaker suggereert om een kijkje achter de schermen te nemen, in de mijngangen die eigenlijk afgesloten zijn voor onderzoek. Daarvoor ontvangen de gasten een helm met een mijnlamp. Vervolgens worden ze achtergelaten in een donkere lift.

Na het verlaten van de lift begint het daadwerkelijke spookhuis. Bezoekers moeten zich een weg zien te banen door een duister gangenstelsel, waar boosaardige wezens op de loer liggen: Knockers. Er wordt gebruikgemaakt van veel speciale effecten, waaronder mistkanonnen, een spiegeleffect en grote watervallen. Met een verdwaalde onderzoeker loopt het niet goed af. De lampen op de helmen vallen af en toe uit, dankzij techniek van Lagotronics Projects uit Venlo.

Magnum Opus
De tocht eindigt bij hoofdpersonage Mijndert Müller, die nog blijkt te leven. Hij krijgt de Magnum Opus te pakken: een steen met bijzondere krachten. Dat blijkt grote gevolgen te hebben: de mijndirecteur transformeert zelf in een kwaadwillige Knocker, die het voorzien heeft op de bezoekers.

Now You're Mine is in slechts tien weken tijd gebouwd in een nieuwe loods achter entreegebied Port Laguna. Om het donkerblauwe bouwwerk aan het zicht te onttrekken, werd een enorme dijk aangelegd. Daar moeten nog planten op gaan groeien. Het haunted house telt twee verdiepingen.

Techniek
Toverland is al zeer tevreden over het verhaal en het decor. Op het gebied van techniek, schrikeffecten en capaciteit worden de komende dagen nog de puntjes op de i gezet. Tickets kosten 9,50 euro. Een video van Looopings brengt het eerste gedeelte van het spookhuis in beeld, tot het ingrijpen van de beveiliger. Daarna moeten de camera's uit.Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be